Historiku i Matisse

Aty ku filloj çdo gjë...

Njeriut gjithmonë i kanë pëlqyer gjërat e ëmbla.

Fillimisht ato i ka shijuar në formën e tyre vegjetative, të papërpunuara, në formën e frutave, të nektarit të luleve, e të mjaltit.

Më vonë, me zhvillimin e shoqërisë njerëzore, edhe prodhimi ëmbëlsirave hyri gradualisht në punët që kryente njeriu për përgatitjen e ushqimit të tij.

Pra këtë degë, ose siç e kanë quajtur që në kohët e lashta, “arti që krijon një mijë gjëra me mjaltë e sheqer” ka tërhequr shumë shkrimtarë, piktorë, poetë, historianë e dijetarë, të cilët krahas veprave të tjera, kanë lënë shënime të ndryshme edhe për ëmbëlsirat.

Në vitin 2014, duke u inspiruar nga historia dhe tradita e kuzhinës franceze, një kulturë dhe ekspertizë e re industriale sa i përket botës së ëmbëlsirave erdhi në Prishtinë, në të cilën nuk munguan receptat e delikatesave më magjike dhe të paharrueshme me origjinë të pastërt franceze.

Matisse është emër francez që rrjedh nga ‘Matthew’ ose “Matias”, që të dy do të thotë “Dhuratë e Zotit”. Emri gjithashtu do të thotë “shpirt i lirë ose i butë” dhe zakonisht frymëzon elegancën dhe rafinitetin e pastërt.

2014

Matisse Patisserie – Sheshi Zahir Pajaziti

Hapet koncepti apo pika e parë e Matisse në Prishtinë.

2014

2015

Laboratori i Matisse

Zgjerimi i Matisses sa i përket qendrës së Prodhimit ku hapet Laboratori i parë & special për krijimin e ëmbëlsirave.

2015

2015

HORECA

Matisse finalizon marrëveshjen me HORECA dhe me kompani të ndryshme në Kosovë, si pastiqeri furnizuese e ëmbëlsirave dhe produkteve të ndryshme.

2015

2016

Matisse Patisserie – Albi Mall

Hapet koncepti apo pika e dyte e Matisse në Prishtinë.

2016

2018

Matisse Patisserie – Rruga B

Hapet koncepti apo e tretë e Matisse në Prishtinë.

2018

2019

Matisse – Abi Çarshia Prizren

Hapet koncepti apo pika e katërt  e Matisse në Prizren.

2019

2019

Cakery Shop

Matisse zgjerohet në pikën e saj të pestë, ku mundëson krijimin dhe shitjen e ëmbëlsirave në dyqan special dedikuar ëmbëlsirave për ditëlindje, dasma, ahengje, evente të ndryshme.

2019

Fokusimi në

Inovacion dhe Kualitet

Matisse është e rrethuar me ekspertë në fushën e pastiçerisë sidomos nga ata italian, të cilët shoqërojnë ekipet tona në Laboratorin e Matisses. Ne vazhdimisht rishikojmë dhe mundohemi të përsosim mënyra tona të ndryshme për të zhvilluar koncepte moderne të ëmbëlsirave në mënyrë që të plotësojmë kërkesat e klientëve tanë. Ekipi ynë i prodhimit është i trajnuar në të gjitha teknikat e mundura, kombinuar me fleksibilitetin e aseteve tona teknologjike të prodhimit të cilat garantojn kualitetin më të lartë.

Cake2
0

Produkte të ndryshme

Map_2
0

Lokacione në gjithë Kosovën

years-experience
0

Vite eksperiencë

Ne besojmë se për të krijuar ëmbëlsira me pasion dhe dashuri, cilësia dhe përbërësit natyralë duhet të kombinohen në harmoni njëri me tjetrin.

Ne zgjedhim me përpikmëri përbërësit më të mirë, duke i dedikuar kohën e nevojshme në mënyrë që të gjitha recetat të zhvillohen në mënyrë perfekte. Përkushtimi i ekipit tonë në Laborator, njohuria në teknikat e ndryshme si ato klasike dhe moderne, pastaj kombinimet e shijeve të ndryshme e bëjnë të mundur që matisse të krijojë sasi të mëdha të ëmbëlsirave duke ruajtur kualitetin dhe artizanatin sekret të recetave të saj.

Produktet tona mbahen në temperatura prej -18 deri sa ato te formësojnë shijen e tyre, duke mos përdorur përbërës industrial, por të gjitha të krijuara nga ekipi ynë që mundëson krijimin e lëndës së parë.

Si rezultat i kësaj, të gjitha pikat tona në qytet, mbajnë ëmbëlsirat më të freskëta.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Ëmbëlsira

Selektim i ëmbëlsirave sezonale, ato standarde me shije si snickers, sacher, oreo, milka pastaj selektimi i tarteve, cupcakes, biskotave etj.

Kafe

Selektim i produkteve të kafesë, duke filluar nga kafet e ngrohta si ato standarde (Makiato, Amerikane, Latte, Vienesse etj), pastaj kafet e ftohta ( Choco Frape, Caramel etj)

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Ushqim

Selektim i ushqimeve të ndryshme duke filluar nga pjatat kryesore, sanduiçat dhe pastat e ndryshme organike të suportuara gjithashtu me produkte vegjetariane.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Akullore

Selektim i shijeve të akulloreve të bëra special me përbërës organik / homemade nga laboratori i Matisses.

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Cakery Shop

Shtëpia e Ëmbëlsirave që mundëson krijimin e ëmbëlsirave me porosi të veçantë, duke filluar nga ato për: ditëlindje, dasma, fejesa, evente të ndryshme etj

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Amel Chocolate

Selektim i Çokollatave Praline, Çokollata 100gr dhe 50gr ne blokë të mundësuara dhe krjiuara nga Amel Chocolate.

Shkëlqimi klasik, ngjyrat e renesansës, pasqyrat në hark, gjeometria simetrike e mureve e frymëzuar nga artistët e impresionizmit dhe romantizmit francez gjate shek IV, gërshetimi me art-in modern jane pikërisht këto detaje që ju bëjnë të udhëtoni në “Arti-n që krijon një mijë gjëra me mjaltë e sheqer”

LOKACIONET

KËRKO MATISSE NË QYTETIN TUAJ...